27 Ocak 2011 Perşembe

25.01.2011-ERZURUM 2011 MEDYA


25.01.2011-ERZURUM 2011 MEDYA-Erzurum’da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılacak sporcular, oyunlara az bir zaman kala kente gelmeye devam ediyor. Bugün hava yoluyla Erzurum’a ulaşan Çin, Kazakistan ve Japonya’dan gelen sporcular oyunlar süresince konaklayacakları köye yerleşti. Bugün itibariyle 40 ülkeden toplam bin 580 sporcunun oyunlar köyüne giriş yaptı.

SPORCULAR ÇOK BEĞENDİ

Oyunlar Köyü Başkanı ve Yurt-Kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, oyunlar köyünün karma uluslararası ve konaklama alanlarından oluştuğunu belirterek, oyunlara hazırlık sürecinde yapılan çalışmaları anlattı. Pasinlioğlu, 78 milyon TL harcamayla gerçekleştirilen Oyunlar Köyü ile ilgili şu bilgileri verdi: “8 kişilik, 6 kişilik, 4 kişilik odalarımız vardı. Çok kısa zamanda bütün bu binalarımızı tadilat yapmak, güçlendirmek, iç ve dış dizaynlarını yapmak suretiyle odalarımızın tamamını 3’er kişilik hale getirdik. Ranza sisteminden vazgeçip bazalı sisteme döndük. Oyunlar köyünün konaklama alanında 11 blokta gelen misafirlerimizi barındırıyoruz. Bir bloğumuzu vaks blok olarak kullanılacak. Bir bloğumuz biatlon sporcularının silah deposu olarak kullanılacak. Aynı anda bin 30 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanemiz var. Bunlar tamamen yeniden dizayn edildi. Eski kampusunum içerisinde bin 500, yeni oluşturulan kampuste de bin 500 olmak üzere toplam 3 bin ek kapasite oluşturuldu. Binalarımızda her türlü imkanımız var. Televizyon, oyun, internet salonları yapıldı. Fitnes centre yapıldı, sağlık merkezimiz çok güzel oldu. Gelen delegasyon başkanlarıyla görüştüğümüzde; şimdiye kadar gittikleri Dünya Üniversiteler Oyunları’nda, “En mükemmel köy biz burayı gördük” dediler. Bunu da gururla söylüyorum. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir durum. Hiçbir problemimiz yok.” Pasinlioğlu, şu ana kadar 40 ülkenin giriş yaptığını, yaklaşık bin 580 sporcunun da konaklama hizmetinden faydalanmaya başladığını bildirdi. Oyunlar başlamadan önce tüm ülkelerin katılımının beklendiğini anlatan Pasinlioğlu, sporcuların gelişlerinin devam ettiğini bildirdi.

UÇAKTAN KÖYE KADAR HİZMET
Pasinlioğlu, yabancı ülke sporcuları ve delegasyonu için Dış İlişkiler Departmanı tarafından ataşeler tayin edildiğini belirterek, “Gelen sporcular havalimanına indiği an delegasyonun dilini bilen ataşeler karşılıyor. Akreditasyon merkezine getiriyor. Akreditelerini yaptırdıktan sonra oyunlar köyüne girişleri yaptırılıyor. Oyunlar köyünde her blokta, gönüllülerimiz var. Gelen sporculara yardımcı oluyorlar. Ulaşım departmanımız delegasyonların bütün ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu konuda da hiçbir sıkıntımız yok. Gelen tüm delegasyonlar çok memnun. Biz ayrıca gelen tüm ülkelere bayrak asma töreni yaptırıyoruz. Oyunlar köyü içerisinde düzenlemiş olduğumuz bir bayrak alanımız var. Orda biri sabah biride akşam olmak üzere iki kez bayrak asma töreni düzenliyoruz. Zaman zaman delegasyonlarla yaptığımız toplantılarda bizlere memnuniyetlerini söylüyorlar.”dedi.

HOŞGÖRÜ ORTAMI OLUŞTU
Mevcut binaların alt kısımlarına gelen delegasyonların dini inançlarına göre ibadethaneler yapıldığını da anlatan Pasinlioğlu, “Bu ülkenin çocuklarının ne kadar hoş görülü olduklarını ve neler yapabileceğimizi bütün dünyaya gösteriyoruz. Ataşeler önderliğinde, ulaşım departmanının hazırladığı imkanlar kullanılarak şehrin çeşitli yerlerine turlar düzenliyoruz. Şehrin tanıtılması, gelen delegasyonların şehirde gezdirerek kültürümüz hakkında bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımız var. 2011 Oyunlar Köyü konaklama alanına giriş yapan delegasyonlar, zaman zaman şehre gidiyorlar. Ataşelerin rehberliğinde şehirde dolaşıyorlar. Buda güzel bir kültürel iletişim oluyor. “şeklinde konuştu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder