28 Şubat 2011 Pazartesi

* Medeniyetler Beşiği Antakya...

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri.
Yüzyıllarca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış; zamanında dünyanın en büyük 2. kenti diye anılmış; savaşlara-kuşatmalara direnmiş ve günümüze tüm bu tarih mirasını getirerek ayakta kalmayı başarmış güçlü şehir...
antakya-eskişehir
Antakya - Eskişehir
Nasıl ki Antakya, tarihi itibarı ile kozmopolit bir yapıya sahipse, günümüzde de ev sahipliği yaptığı misafirleri itibarı ile aynı kozmopolitliği seriyor gözler önüne.
Antakya’nın Hristiyan misafirleri vardır. Hac yapmaya gelirler oraya. Çünkü Antakya, İncil’de geçen pek çok olayın mekanıdır aslında.
Antakya’nın Müslüman misafirleri vardır. Habib-i Neccar’da dua ederler. Çünkü Kuran’da geçen olayların da bazılarının mekanıdır orası.
Antakya’nın tarih aşığı misafirleri vardır. Çünkü milattan öncesinden günümüze kadar pek çok çağa ait izler taşır, o günleri anlatır misafirlerine.
Antakya’nın doğa aşığı misafirleri vardır. Denizi, ormanı, dağları, şelaleleri ile doğanın her imkanını cömertçe sunar çünkü bu şehir.
Antakya’nın gurme misafirleri vardır. Mezelere aşık olursunuz, künefenin ne demek olduğunu bu şehirde anlarsınız.
Kısacası Antakya herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken, Anadolu’nun nadide cennetlerinden biridir.
Antakya, Akdeniz’in doğu ucunda yer alır. Suriye ile sınır komşusudur. Lübnan’dan doğup Suriye’den geçen Asi nehri, Türkiye’ye Antakya üzerinden girmektedir. Doğal bitki örtüsünü makilerin ve ormanların oluşturduğu Antakya, Güney Torosların da başladığı şehirdir.
antakya - samandag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder